Brazília, Argentína, Chile

kirándulással Uruguayba

1. nap:

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Brazíliába. Érkezés Rio de Janeiróba a kora esti órákban, ezután a Copacabanán lévő szálloda szobáinak elfoglalása (3 éj).

2. nap: Rio de Janeiro

Félnapos városnézés Rióban, Brazília legszebb városában: Ipanema negyed, a favelák, a Rodrigo Freitas-tó stb. Látogatást teszünk a hihetetlenül gazdag szubtrópusi vegetációt bemutató botanikus kertben, majd a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül (a világ legnagyobb városi parkja) fogaskerekűvel felemelkedünk a Megváltó Krisztus szoborhoz, amely a 710 m magas Corcovado-hegyen áll. Lélegzetelállító panoráma a városra.
Fakultatív program – Rio by Night: A bőséges vacsorát egy tipikus Churrascaria étteremben szolgálják fel, majd a híres showműsor megtekintése következik.
A fakultatív program ára: 47.400 Ft (összesen kb. 4 óra).

3. nap: Rio de Janeiro

A riói városnézés folytatása: a Botafogo-öböl, a Flamengo park, a belváros felhőkarcolói, a modern katedrális, a Sambodromo stb., végül utazás kabinos drótkötélpályán a Guanabara-öböl bejárata mellett álló Urca-hegyre, majd a Cukorsüveg-hegyre (Rio egyik legismertebb jelképe). A panoráma mindkét esetben lenyűgöző. Itt érti meg igazán a turista, hogy miért tartják sokan Riót a világ legszebb fekvésű városának.
A nap hátralévő részében szabadidő, pihenés a Copacabanán vagy a szálloda úszómedencéjénél.

4. nap: Rio de Janeiro, Foz do Iguassu

Szabadidő, majd a késő délelőtti órákban transzfer a riói repülőtérre, elutazás egy átszállással Foz do Iguassuba. Megérkezés után a Foz do Iguassuban található szálloda szobáinak elfoglalása (2 éj).

5. nap: Iguassu-vízesések (brazil oldal), Itaipu-gát

Az Iguassu Nemzeti Park az UNESCO világörökség részét képezi. A vízeséseket elsőként a brazil oldalról csodálhatjuk meg. Az Iguassu sokak szerint a világ leglátványosabb vízesésrendszere. A hatást csak fokozza, hogy a vízesések egy szubtrópusi esőerdő közepén találhatóak.
Délután kirándulás a világ egyik legnagyobb vízierőművéhez, a Paraná folyóra felépült Itaipu-gáthoz a brazil – paraguay-i határon. A rövid filmvetítés után autóbusszal viszik körbe a csoportot a gáton, valamint annak brazil és paraguay-i oldalán.

6. nap: Iguassu-vízesések (argentin oldal), Buenos Aires

Átkelés Argentínába, séta jól kiépített turistaútvonalakon a vízesések argentin oldalán is. Az Iguassu-vízesések teljes szélessége körülbelül 2500 méter, ebből 1900 méter esik argentin területre.
A kora délutáni órákban transzfer Puerto Iguazu repülőterére, elutazás Buenos Aires-be. A megérkezést követően a belvárosi szálloda szobáinak elfoglalása (4 éj).

7. nap: Buenos Aires

Autóbuszos városnézés az argentin fővárosban, Dél-Amerika Párizsában. Ezt a jelzőt Buenos Aires köszönheti a széles sugárutaknak, a szebbnél szebb parkoknak, a rengeteg köztéri szobornak, emlékműnek és nem utolsósorban a számtalan látványos épületnek.
Délután szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség újabb nevezetességek megtekintésére.
Fakultatív program: Tangó est vacsorával
A fakultatív program ára: 46.500 Ft

8. nap: Buenos Aires, Argentin Pampák

Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: A pampák és a gauchók
Kirándulás egy, az argentin pampán található estanciára (kocsikázás, tipikus argentin ebéd, argentin borok, népzenei és néptáncbemutató, lovasbemutató stb.). Figyelem: az ennél a programnál jellemző gyűjtőbuszos lebonyolítás helyett a csoport részére külön buszt béreltünk.
A fakultatív program ára: 69.500 Ft

9. nap: Buenos Aires, Montevideo

Szabad program Buenos Airesben.
Fakultatív program: Montevideo. Egész napos kirándulás hajóval a La Plata folyó széles tölcsértorkolatán keresztül Uruguay fővárosába, Montevideóba. Városnézés. (Az előzetes menetrend szerint a hajó reggel 7.15-kor indul, és 22.15-kor érkezik vissza Buenos Airesbe.)
A fakultatív program ára: 167.000 Ft – ebéddel (a helyi partnerünk tájékoztatása alapján a hajójegyeket Montevideóba az indulás előtt csak 2 hónappal tudja lefoglalni és visszaigazolni, de a tapasztalatok alapján a jegyek visszaigazolásával nem szokott probléma lenni).
Figyelem: aki mind a Tangó esten, mind a montevideói kiránduláson részt vesz, annak az utazás ezen időszaka az átlagosnál fárasztóbb lehet.

10. nap: San Carlos de Bariloche, Patagónia, Nahuel Huapí Nemzeti Park

Transzfer a Buenos Aires-i repülőtérre, elutazás San Carlos de Barilochéba, az Andok lábainál fekvő patagóniai városba, Argentína egyik leghíresebb turisztikai központjába.
Megérkezés után félnapos kirándulás a Nahuel Huapí Nemzeti Parkban. A körút során libegővel felmegyünk a Campanario csúcsra, a vidék leghíresebb kilátójához, ahonnan meseszép panoráma nyílik a tóvidékre. A Bariloche környékén lévő hegyek és tavak az egész Dél-Amerikán végighúzódó Andok egyik leglátványosabb része (az Argentin Svájc).
Szállás Barilochéban (1 éj).

11. nap: „Áthajózás az Andokon”, Puerto Varas

Az Argentínából Chilébe való átkelésnek klasszikus módja az ún. „Áthajózás az Andokon” program, melynek során 3 elbűvölő hegyi tavon hajózik a csoport (a tavak között természetesen autóbuszok szállítják az utasokat). Egy életre szóló élmény a gyönyörű tavak, hegyek, vulkánok, vízesések látványa és nem utolsósorban a természet érintetlensége. Ebéd Peullában, egy eldugott chilei hegyi faluban. Érkezés Puerto Varas-ba, a Llanquihue-tó partján fekvő üdülővárosba, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj). A tó partján sétálva szép panoráma nyílik a környező vulkánokra.

12. nap: Santiago de Chile

Délelőtt buszos transzfer a közeli Puerto Monttba, Dél-Chile egyik legjelentősebb tengerparti városába, majd onnan elutazás repülővel Santiagóba.
Kora délután érkezés Chile fővárosába, majd városnézés az Andok 5-6000 méteres csúcsainak közelében fekvő városban (óváros, San Francisco-templom, Elnöki Palota, Plaza de Armas, katedrális, városháza, piac, Santa Lucia-domb, modern városrészek stb.).
Szállás Santiagóban, városközponti szállodában (2 éj).

13. nap: Valparaiso, Viña del Mar

Kirándulás a Csendes-óceán partjára. Előbb Valparaisót nézzük meg, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosát, mely csodálatos fekvésének, valamint sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO világörökségnek. A városnézés során siklóval felemelkedünk egy panorámapontig, ahonnan szép kilátás nyílik a városra, illetve meglátogatjuk a híres chilei költő, Pablo Neruda egykori házát is, mely ma Neruda életét és munkásságát bemutató múzeumként üzemel.
Továbbutazás Viña del Marba, Chile híres óceánparti üdülővárosába (előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok stb.). A városnézés során eredetiben látjuk majd azt a titokzatos kőszobrot, amit a Húsvét-szigetről hoztak át Chilébe.
Fakultatív program: Folklór est. Néptáncok Chile különböző részeiből, majd a Húsvét-sziget folklórjának teljes körű bemutatása.
A fakultatív program ára: 50.500 Ft

14. nap: Santiago de Chile

Transzfer a santiagói repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

15. nap:

Érkezés Ferihegyre a késő délelőtti órákban.

25. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában