Thaiföld – a Távol-Kelet varázsa II.

nagy thaiföldi körutazás

Online jelentkezés lezárva

1. nap:

Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Chiang Maiba.

2. nap: Chiang Mai, Elefánt szafari, Orchidea farm

Kora reggel megérkezés Thaiföld második legnagyobb városába, egyben az északi országrész fővárosába. Az érkezést követően látogatás egy elefánt farmon, ahol bemutatót láthatunk arról, hogy a helyiek milyen munkákra tudják használni az elefántok erejét a dzsungelben.
Fakultatív program: Elefánt szafari
Lehetőség egy kisebb túrát tenni elefántháton, majd ökörfogattal közlekedve ismerkedhetnek meg a látogatók a környék élővilágával. A program utolsó részeként tutajozás a Mae Tang folyón.
A fakultatív program ára: 12.100 Ft (garantált indulás).
Kora délután ebéd egy helyi étteremben, amely egy orchidea farmon található. A szállodai szobák elfoglalása Chiang Maiban (1 éj), a nap további részében szabad program, pihenés.

3. nap: Chiang Mai, Mae Kajan források, Chiang Rai

Első programunk a Chiang Mai mellett egy dombtetőn magasodó gyönyörű Wat Doi Suthep megtekintése, melyet az ország egyik legszentebb helyének tartanak. A délelőtt további részében ismerkedés a híres észak-thai kézműves termékek készítésével: gyönyörűen díszített papírernyők, fafaragványok, selyemáruk. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás északra Chiang Raiba. Útközben pihenő a Mae Kajan forró vizes forrásoknál. A nap zárásaként Chiang Rai mellett a Rong Khun templom megtekintése. A hófehérben pompázó templom egy thai kortárs festőművész fantáziadús alkotása. Szállás Chiang Raiban (1 éj).

4. nap: hegyi törzsek, Aranyháromszög, hajózás a Mekong folyón, Phayao-tó

Elutazás északra, ahol a program során néhány hegyi törzs, köztük a padongok (hosszúnyakúak) életével is megismerkedhetünk. A hegyek közt megbúvó kis falvakban az évszázadok során sajátos kultúrák alakultak ki. Utazás egészen az ország északi csücskéig, a híres Aranyháromszögbe. Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékét hívják így, melynek falvaiban az ott lakók máktermesztéssel és ópium előállítással foglalkoztak évszázadokon keresztül. Hajókázás az országok közötti határt jelentő Mekong folyón, majd ebéd egy helyi étteremben. A délutáni órákban utazás délre az ország belseje felé, útközben megálló a hangulatos Phayao-tónál. Szállás Lampangban (1 éj).

5. nap: Lampang, Sukhothai, Phitsanulok

Kora délelőtt rövid városnézés Lampangban lovas szekerekkel, melyek még ma is igen kedvelt és használatos közlekedési eszköznek számítanak ebben a városban, majd a közelben az egyik legszebbnek tartott észak-thai stílusú templomot, a Phra That Lampang Luangot csodálhatjuk meg.
Az épületegyüttes megtekintése után utazás Sukhothai romvárosába (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Ebéd egy helyi étteremben, majd az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Késő délután a közeli Phitsanulokba utazunk, melynek fő szenzációja a Wat Yai, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Ayutthaya, Bang Pa-In

Utazás végtelen rizsföldeken keresztül déli irányba, Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
Továbbutazás Bangkok felé, útközben látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Este megérkezés Bangkokba, szállás (3 éj).

7. nap: Bangkok

Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A 7-8 órás városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 7.900 Ft (garantált program).

8. nap: Damnoen Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom

Szabadprogram Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Egész napos autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra (kb. 12 órás program). Először a Damnoen Saduak úszó piacot látogatjuk meg, amely a leghíresebb úszó piac Thaiföldön, majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe. A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 12.600 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

9. nap: Petchaburi (Phra Nakhon Khiri Történelmi Park, Baan Puen Palota)

Utazás Hua Hin tengerparti üdülővárosába. Útközben Petchaburi városában látogatás a Phra Nakhon Khiri Történelmi Parkban. A város szívében álló magaslaton épült fel ez a látványos palotaegyüttes, melyet Mongkut király építtetett az 1800-as évek közepén. A legmagasabb domb tetején álló fehér Jomphet pagodából szép kilátás nyílik a környező dombtetőkön álló épületekre (paloták, templomok, chedik). Ebéd egy helyi étteremben, majd fotószünet a Baan Puen Palotánál, melynek különlegessége, hogy itt elsősorban európai építészeti stílusjegyekkel találkozhatunk. Szállás Hua Hinben, tengerparti szállodában (3 éj).

10. nap: Hua Hin

Szabadprogram Hua Hinben.
Hua Hin üdülővárosa a Thai-öböl partján fekszik, Bangkoktól délnyugatra. A valamikori kicsiny halászfalut királyi üdülőhellyé alakították át, itt található a király nyaralója. A település mind a mai napig megtartotta kisvárosi hangulatát. Ugyanakkor a modern turisztikai infrastruktúra is megtalálható itt, ötvözve a régi idők épületeivel - hangulatos cölöpös házak vendéglőkkel, hatalmas bevásárlóközpontok, éjszakai piac, hotelek, víziparkok, strandok, rengeteg napfény, kirándulási lehetőségek stb.

11. nap: Hua Hin, Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park

Szabadprogram Hua Hinben.
Fakultatív program: Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park
Egész napos kirándulás a közeli Khao Sam Roi Yot Nemzeti Parkba. Ez Thaiföld legrégebbi tengeri nemzeti parkja, melynek thai elnevezése szerint 300 hegycsúcsot számolhat meg az utazó a több mint 200 millió éves hegység területén. Mangroveerdők, szép mészkő szigetek, kilátópontok bújnak meg a hegyek és völgyek között. Lehetőség fürdésre a park egyik homokos strandján, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután kb. 1 órás hajózás a nemzeti parkban, melynek során szép kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre, megfigyelhetjük a madárvilágot és a helyi halászok életébe is bepillanthatunk.
A fakultatív program ára: 18.500 Ft (ebéddel) – min. 10 fő esetén.

12. nap: Hua Hin, Thaiföld skanzenje

Délelőtt szabad program Hua Hinben (délben kell csak elhagyni a szobákat).
Utazás Bangkok felé, útközben megálló Thaiföld skanzenjénél, amely a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

13. nap:

Érkezés Budapestre a déli órákban.


17. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában