Mini körút Csehországban

1. nap: Brno (Brünn), Telč

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor, Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Budapest – Tatabánya – Győr – Rajka útvonalon Brnóba, Csehország második legnagyobb városába. Ismerkedés a szép belvárossal (Dóm, Piac tér, Régi városháza stb.). Következő úti célunk a dél-morvaországi Telč, ahol a főtér tökéletessége szinte minden képzeletet felülmúl (UNESCO világörökség). Rövid séta a városban, majd továbbutazás a prágai vagy Prága környéki szállodába (3 éj).

2. nap: Prága

Prága az elmúlt években a világ egyik leglátogatottabb városává vált, köszönheti ezt az európai fővárosok sorában egyedülállóan érintetlen városképének, a középkortól a szecesszióig szinte minden időszakot felölelő építészeti örökségének. Városnézés a cseh fővárosban: A közös séta során látjuk a prágai várat (a Hradzsint), a Szent Vitus-katedrálist, majd pihenőt tartunk a híres Arany utcácskánál. Ezután továbbsétálunk a Kisoldal barokk palotái mentén a Károly-hídig, majd azon átkelve érkezünk meg a gyönyörű Óváros térre.
A városnézés után marad szabadidő arra, hogy sétálhassanak az ősi utcákon, vagy beüljenek valamelyik híres sörözőbe.

3. nap: Karlovy Vary (Karlsbad), Prága

Kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Varyba, Európa egyik híres fürdővárosába. A szép fekvésű városban ma is sok pompás épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára, amikor Karlsbad a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt.
Karlovy Vary után érkezés a prágai belvárosba a késő délutáni órákban. Közös séta, illetve szabadidő az esti Prágában.
Figyelem: A félpanziós felárat befizetőknek a vacsora ezen a napon Prágában, egy belvárosi étteremben lesz.

4. nap: Český Krumlov (Krumau)

Egy hangulatos kisváros, Český Krumlov meglátogatásával veszünk búcsút Csehországtól. Ez a város egy a középkorból ránk maradt gyöngyszem, az UNESCO világörökség része. A Vltava folyó kanyarulatában elhelyezkedő óvárosa és meghökkentően érdekes vára sokáig emlékezetes marad a turistáknak.
Hazautazás Ausztrián keresztül a Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár útvonalon. Érkezés az esti órákban.


Figyelem: A programok sorrendje a nyitvatartások függvényében felcserélődhet.

16. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában