Velence, a tengerek királynője II.

1. nap: Aquileia

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana útvonalon. Ismerkedés Aquileiával, mely város az ókorban a Római Birodalom legjelentősebb települései közé tartozott, majd a korai kereszténység egyik bástyája volt (ókori lakóházak, mauzóleum, fórum, ókeresztény bazilika híres mozaikpadlóval stb.). A bazilika és a régészeti körzet része az UNESCO világörökségnek. Szállás Padova környékén (3 éj).

2. nap: Velence

Egész napos kirándulás Velencébe. Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Sóhajok hídja stb.). A közös programokon kívül lesz elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra (vaporettóval) a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.

3. nap: Velence, Murano, Burano

Egész napos kirándulás Velencébe. Szabad program, lehetőség további nevezetességek megtekintésére, illetve barangolásra Velence sikátorain és csatornáin keresztül. Kirándulási lehetőség Murano és Burano szigeteire. Murano a híres velencei üveggyártás központja, Burano pedig egy bűbájos halászfalu a velencei lagúnában.

4. nap: Padova (Szent Antal-bazilika és óváros)

A délelőttöt Padovában, Szent Antal városában töltjük. Miután megnéztük a város monumentális díszterét, a Prato della Vallét és a híres Szent Antal-bazilikát (gyönyörű freskók, szobrok, domborművek stb.), egy óvárosi sétára indulunk, ahol számos szép épületet, palotát csodálhatunk meg: Pedrocchi kávéház (Olaszország egyik legelőkelőbb kávézója), Palazzo della Ragione (a régi városháza), Palazzo del Capitanio (a velencei helytartó palotája), Palazzo del Bo (a nagy múltú egyetem épülete), a dóm a keresztelőkápolnával stb.
Rövid szabadidő után indulás hazafelé. Utazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

15. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában