Szilveszter Rómában

látogatással Assisibe és Firenzébe

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 5.45-kor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 6.45-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Arezzo környékén (1 éj).

2. nap: Perugia, Assisi

Utazás Umbria régió székhelyére, az etruszkok alapította Perugiába. A történelmi óváros bebarangolása nagy élményt jelent a középkori városok szerelmeseinek (sikátorok, ősi paloták, műkincsekben gazdag katedrális, kilátópontok stb.). Ezután a Tevere folyót átszelve utazás a közeli Assisibe, Szent Ferenc városába. Ez a hegyoldalban épült kisváros Itália egy másik középkori gyöngyszeme. Séta a sikátorok világában, majd az emeletes Szent Ferenc-bazilika megtekintése (Giotto világhírű freskói a felső templomban).
Délután továbbutazás az olasz főváros irányába, szállás Róma környékén (4 éj).

3. nap: Róma

Félnapos látogatás a Vatikánban: Vatikáni Múzeumok a Sixtus-kápolnával, Szent Péter-székesegyház, Szent Péter tér. Autóbuszos városnézést követően délután folytatódik a séta: Popolo tér, Spanyol lépcső, Trevi-kút, stb. Ezt követően marad egy kis szabadidő egyéni barangolásra, szuvenír vásárlásra.
Figyelem: A Vatikáni Múzeumok belépőfoglalásával kapcsolatos jelenleg hatályos szabályozás szerint a jegyek csak elővételben válthatóak meg, helyi idegenvezetéssel pedig legfeljebb 30 fős csoportok foglalása lehetséges. Ezen szabályozás miatt a csoportot várhatóan 2 részre kell bontani. A magyar nyelvű vezetést a múzeum nem tudja garantálni, ebben az esetben a tárlatvezetés várhatóan angol vagy német nyelvű lesz, de irodánk magyar nyelvű általános leírást is biztosít az érdeklődőknek. Előfordulhat, hogy a foglalás csak egyéni jeggyel (tárlatvezetés nélkül) vagy kivételes esetben egyáltalán nem lesz lehetséges, de az elmúlt években egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna a Vatikáni Múzeumokat meglátogatni.
Esetenként előfordulhat, hogy a Szent Péter-székesegyházat előzetes bejelentés nélkül bezárják, erre irodánknak sajnos semmiféle ráhatása nincs.

4. nap: Tivoli (Hadriánus Villa), Róma

Délelőtt kirándulás a Róma melletti Tivoliba. Itt Hadriánus római császár palotaegyüttesének monumentális romjait nézzük meg, amely ma az UNESCO világörökség részét képezi (gyönyörű mediterrán környezet).
Délután folytatódik a római városnézés: San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo világhírű Mózes-szobrával, Colosseum stb.
Figyelem: Szilveszter este vacsora után az érdeklődőket a Fehérvár Travel autóbusza beviszi Róma központjába idegenvezetőnkkel együtt, illetve éjszaka 1-2 óra körül visszaindul a busz a szállodába.

5. nap: Róma

Késői reggelit követően egész napos program az örök városban: Szent Pál-bazilika, Lateráni-bazilika, Szent lépcső, majd gyalogos városnézés Róma belvárosában: Capitolium és az ókori emlékek, II. Viktor Emánuel emlékmű. A délutáni órákban szabadidő a Piazza Navona környékén.

6. nap: Firenze

Búcsú Rómától, majd utazás észak felé. A nap nagyobbik részét Firenzében, a reneszánsz művészetek „fővárosában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a Santa Croce-templom stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére. Szállás Firenze környékén (1 éj).

7. nap:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy a csoportnak Rómában olyan behajtási engedélyt vásárolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan egy jelentősebb költségnövelő tényező, de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.

A római programok sorrendje a bizonyos nevezetességekhez kapcsolódó foglalások függvényében felcserélődhet.

16. éve folyamatosan a kínálatunkban