Három éj Velencében

barangolás egy mesevárosban és strandolás az Adriai-tengernél

1. nap: Velence

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Velence útvonalon. Érkezés Velencébe a délutáni órákban. Kompátkelés Velence–Lido szigetére az autóbusszal, a szállodai szobák elfoglalása (3 éj). Esti séta a Szent Márk téren és környékén.

2. nap: Velence

Lehetőség hajózásra a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatók. Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Frari templom, Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Sóhajok hídja stb.). Késő délután az érdeklődőkkel a világhírű Accademia képtárát nézi meg idegenvezetőnk.
Megjegyzés: Augusztus 1-től Velence várhatóan új szabályt vezet be a turistacsoportok látogatására vonatkozóan, melynek értelmében a 25 főnél nagyobb csoportok számára a velencei óvárosban csak csoportbontásban szabad városnézést tartani. Ezért a Canal Grandén történő végighajózást követően csoportunk vaporettóval tér vissza a Szent Márk térre, és amíg innen kiindulva a csoport egyik fele számára városnézés lesz, addig a csoport másik fele szabadidőt kap, majd cserélnek.

3. nap: Velence, Murano, Burano

Szabad program. Strandolás az Adriai-tengernél, illetve barangolás Velence sikátorain és csatornáin keresztül.
Idegenvezetőnkkel kirándulási lehetőség Murano és Burano szigeteire. Murano a híres velencei üveggyártás központja, Burano pedig egy bűbájos halászfalu a velencei lagúnában.

4. nap: Padova

Kompátkelés az autóbusszal a szárazföldre. Délelőtt ismerkedés Padovával, Szent Antal városával, a híres bazilika megtekintése, majd hazautazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

26. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában