Üdülés és kultúra a Francia Riviérán I.

Online jelentkezés lezárva

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egybeforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a remek éghajlatnak és a sok látnivalónak. Ez a programunk azoknak szól, akik a pihenés és strandolás mellett kulturális és természeti látványosságokkal is szeretnének megismerkedni.

1. nap:

Elutazás Budapestről a Déli pályaudvartól reggel 5.30-kor. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Verona – Cremona útvonalon. Tranzitszállás Észak-Olaszországban (1 éj).

2. nap: St. Paul de Vence, Antibes

Utazás az Appenninek hegyláncain és az Olasz Riviérán keresztül Franciaországba. Első megállónk a Francia Riviérán St. Paul de Vence. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provanszi településnek tartják. Ezután továbbutazás a közeli Antibes-ba. Séta a sikátoros, mediterrán óvárosban, illetve az ősi várfalakon (szép panoráma a Földközi-tengerre). Érkezés a szálláshelyre a kora esti órákban (7 éj).

3. nap: Francia Riviéra - tengerparti pihenés

Szabadprogram, egész napos pihenés a kemping területén és a közeli tengerparton, vagy lehetőség a környék egyéni felfedezésére idegenvezetőnk útmutatásai alapján.

4. nap: Saint-Tropez, Port Grimaud (a XX. század Velencéje)

Autóbuszos kirándulás a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella megtekintésére.
Kora délután Port Grimaud-val ismerkedünk, amely a jelenkori építészet valóságos gyöngyszeme. Különleges élményben lehet részünk a vízre épített kikötő (vízi város) csatornái között tett séta során.

5. nap: Nizza

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás Nizzába, a Francia Riviéra fővárosába. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Lehetőség a Chagall Múzeum megtekintésére is.
A fakultatív program ára: 4.600 Ft + a Chagall Múzeum belépődíja (garantált indulás).

6. nap: Grasse (parfümgyár), Grand Canyon du Verdon, Moustiers Sainte-Marie

Egész napos kirándulás az amerikai Grand Canyonra emlékeztető Verdon-kanyonhoz, melyet Európai Grand Canyonnak is szoktak nevezni, mert sokak szerint ehhez fogható szépségű szurdok nincs még egy kontinensünkön. Útközben egy parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában.
A délután folyamán lehetőség lesz pihenésre és fürdőzésre a Sainte-Croix-tónál, vagy pedig idegenvezetőnk az érdeklődőkkel ellátogat egy közelben fekvő kis faluba, Moustiers Sainte-Marie-ba. Ez a hegyek között megbúvó, idilli környezetben található bájos település a hagyományos provanszi kerámiakészítés egyik ősi központja.

7. nap: Cannes, Szt. Margit-sziget

Kirándulás Cannes-ba, a filmfesztiválok városába. Ismerkedés a várossal (Fesztivál Palota, tengerparti sétány, kikötő), majd hajókirándulási lehetőség a hangulatos Szt. Margit-szigetre, ahol egy XVII. századi nagyméretű erőd található. Az erőd falai között rendeztek be egy tengerészeti múzeumot, és megmutatják az egykori börtön celláit is, ahol a francia történelem egyik legtitokzatosabb alakja, a híres „Vasálarcos" raboskodott.
Visszaérkezés a szálláshelyre délután 4 óra körül.

8. nap: Marineland

Pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Lehetőség az Antibes melletti Marineland megtekintésére, mely egész Európában egyedülállónak számító tengeri állatvilágot bemutató szórakoztató park (gyilkos bálna show, delfin show, akvárium, tengerészeti múzeum, fókák, pingvinek, cápák stb.).
A fakultatív program ára: 4.100 Ft + belépődíj (garantált indulás).

9. nap: Monaco, Monte Carlo

Indulás hazafelé. Útközben még megállunk Monacóban, a miniállamban, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén, majd szabadidő. Ezalatt lehetőség a világhírű Óceanográfiai Múzeum megtekintésére. Kora délután ismerkedés a szomszédos Monte Carlóval, majd búcsú a Francia Riviérától, utazás az Olasz Riviérán és az Appenninek hegyláncain keresztül. Szállás Olaszország északnyugati részén (1 éj).

10. nap:

Hazautazás a Cremona – Verona – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-8. nap) a nyitvatartások és az időjárás függvényében felcserélődhet.

21. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában