Wellness és kultúra Nyugat-Magyarországon

bükfürdői 4 csillagos all inclusive wellness szállodával

Hazánk nyugati része Magyarország műemlékekben és nemzetközi szinten is igazán jelentős látnivalókban leggazdagabb részei közé tartozik. A Kisalföld és az Alpokalja meseszép vidékein járva még a sokat látott utazó is rácsodálkozik ennek az országrésznek a kulturális sokszínűségére, hiszen utunk során ókori emlékeket, középkori és barokk városokat, kastélyokat és ősi templomokat is látni fogunk.
Programunk során természetesen pihenésre és wellnessezésre is marad idő egy kiváló szolgáltatásairól ismert bükfürdői wellness szállodában, illetve a Bükfürdő Thermal & Spa Gyógy- és Élményfürdőben.

1. nap: Győr, Lébény, Bükfürdő

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 6.15-kor. Budapestről az autóbusz 7.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás az M1-es autópályán Tatabánya érintésével Győrbe, a vizek városába. Győr-Moson-Sopron megye székhelye Magyarország műemlékekben 3. leggazdagabb települése, központja talán a legszebb barokk óváros hazánkban. Séta a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál épült, jól karbantartott paloták és díszes templomok világában, majd lehetőség a székesegyház és a gótikus Héderváry-kápolna megtekintésére.
A déli órákban továbbutazás a szomszédos Lébénybe. A kisváros országos hírű nevezetessége az a XIII. századi bencés apátsági templom, melyet Szent Jakab apostol tiszteletére szenteltek. Látogatás a magyarországi román stílusú építészet egyik legbecsesebb emlékében, majd érkezés Bükfürdőre, ahol a szállodai szobák 15 óra körüli elfoglalását követően még marad idő fürdőzésre, wellnessezésre (2 éj).

2. nap: Bükfürdő, Kőszeg, Szombathely

Pihenés Bükfürdőn, lehetőség a szálloda vagy a Bükfürdő Thermal & Spa wellness-szolgáltatásainak kipróbálására.
Fakultatív program: Kőszeg, Szombathely
A kora délelőtti órákban ismerkedés Kőszeggel. Ez a kisváros azzal került be a történelemkönyvekbe, hogy 1532-ben a Jurisics Miklós vezette parányi védősereg közel egy hónapon keresztül ellent tudott állni Szulejmán török szultán hatalmas seregének. A törökök elvonulásának emlékére Kőszegen minden nap 11 órakor is meghúzzák a harangokat. Séta a falakkal körülvett, hamisítatlan középkori hangulatát kiválóan megőrző óvárosban (Hősök kapuja, Jurisics tér, Szent Jakab-templom, Jurisics-vár stb.).
Ezt követően Vas megye székhelyére, Szombathelyre látogatunk. A település Magyarország egyik legrégebbi városa, hiszen Savaria néven még a rómaiak alapították a Kr. u. I. században. A IV. század elején itt látta meg a napvilágot a középkori Európa egyik legnépszerűbb szentje, Márton, aki később Tours püspökeként tevékenykedett. Közös városnéző séta (ókori emlékek, székesegyház, Fő tér, Ízisz-szentély stb.), majd visszaérkezés a bükfürdői szállodába 13 óra táján. Így még a fakultatív programon részt vevő utasaink is igénybe tudják venni a szálloda által kínált büféebédet.
A fakultatív program ára: 2.900 Ft (garantált indulás)

3. nap: Bükfürdő, Fertőd, Sopron

Kora délelőtt még lehetőség a bükfürdői szálloda wellness-szolgáltatásainak igénybe vételére, indulás 10.30 táján.
Utazás a világhírű fertődi kastélyhoz, melyet „magyar Versailles”-ként is szoktak emlegetni. Az UNESCO Világörökség részét képező pompás barokk kastélynak nincs párja hazánkban; az Esterházy hercegi család mesés gazdagságáról a díszes termek és a látványos park egyaránt árulkodik. A kastély termeinek megtekintését követően természetesen marad idő a park bejárására is.
Utolsó megállónk a „leghűségesebb város”, Sopron. A település beceneve az 1921. évi népszavazás eredményére utal, hiszen Sopronnak és környékének a lakosai akkor az Ausztriához való csatlakozás helyett a Magyar Királyság mellett tették le a voksukat. Séta az ókori, középkori és újkori emlékekben egyaránt bővelkedő óvárosban, majd szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel további nevezetességek megtekintésére.
Hazautazás a Csorna – Győr – Tatabánya útvonalon, érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.


idén először a kínálatunkban