Montreal, Québec, Ottawa, Toronto

Kelet-Kanada felfedezése

Kelet-Kanadában található az ország két legnépesebb tartománya, a francia nyelvű Québec és az angol nyelvű Ontario, itt él az ország lakosságának több mint 50%-a. A körutazás során ezt a két tartományt mutatjuk be utasainknak. Érdekesség, hogy az 1995-ös népszavazáson néhány tized százalékon múlt, hogy Québec nem vált ki Kanadából, és nem lett önálló ország.
Québecben és Ontarióban vannak Kanada legfontosabb városai, és itt van a legtöbb történelmi emlék, hiszen jó 400 évvel ezelőtt innen indult az ország felfedezése és gyarmatosítása.

1. nap: Montreal

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Montrealba, Kanada második legnagyobb városába. Érkezés (helyi idő szerint) a délutáni órákban, transzfer a városközponti szállodába (1 éj).

2. nap: Montreal

Városnézés Montrealban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: az óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói, melyek közrefogják a római Szent Péter-bazilika kétharmadára kicsinyített mását, a „Mária, a világ királynője” székesegyházat; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb. A közös programok után szabadidő az óvárosban, illetve lehetőség a különleges földalatti város felfedezésére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyosórendszer).
Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Québecbe. Útközben vacsora egy juharszirupkészítő műhely éttermében. A juharszirup készítésének nagy hagyománya van Kanadában, hiszen az itt élő indiánok készítették el először a mai modern konyha szerint is elismerten kincseket tartalmazó természetes édesítőszert. Szállás Québecben (2 éj).

3. nap: Québec, Sainte-Anne-de-Beaupré, Sainte-Anne kanyon

Québec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították, sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú városa. A városnézés során sétálunk az alsóváros bűbájos utcácskáin és a falakkal körülvett felsővárosban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-panorámasétány.
Délután kirándulás a közeli Sainte-Anne-de-Beaupré városkába, a gyönyörű bazilika megtekintése (Kanada talán legfontosabb zarándokhelye). Ezt követően a Sainte-Anne folyó vízeséséhez utazunk, séta a vadregényes kanyonban.

4. nap: Omega Szafari Park, Ottawa

Utazás Ottawa irányába. Útközben látogatás az Omega Szafari Parkban, ahol gyönyörű környezetben Kanada jellegzetes állataival ismerkedhetünk meg (bölény, vapiti, szarvas, medve, farkas, hód stb.). Megérkezés a kanadai fővárosba késő délután, rövid városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

5. nap: Ottawa, Kingston

Folytatjuk a városnézést Ottawában. A francia és az angol nyelvterület határán fekvő város egy kompromisszum révén lett Kanada fővárosa a XIX. század közepén. A város sok szép épülete közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épületegyüttese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől szabadidő, ezalatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kanadai Történelem Múzeumának megtekintésére. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről.
A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás az Ontario-tóhoz. Ismerkedés Kingstonnal, az ország egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a legnagyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO világörökségnek (fotószünet). Szállás Kingstonban (1 éj).

6. nap: „1000 sziget” hajótúra a Szt. Lőrinc-folyón, Toronto

A Szt. Lőrinc-folyó a világ egyik legbővizűbb folyója, az észak-amerikai Nagy-Tavak vizét vezeti az Atlanti-óceánba. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. Az indiánok a „Nagy Szellem Kertjének” nevezték ezt a vidéket. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült.
Egyórás panoráma hajókirándulás a szigetek között, majd továbbutazás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. Autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). A program fénypontjaként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).
Szállás Toronto környékén (2 éj).

7. nap: Niagara-vízesés, Niagara on the Lake

Kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán, majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés. Lehetőség lifttel felmenni a 236 méter magas Skylon-toronyba, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a vízesésekre és a környező kanadai és amerikai területekre.
Fakultatív program: Kilenc perces helikopteres repülés a vízesések felett.
A fakultatív program ára: kb. 185 CAD (a helyszínen fizetendő).
Délután ismerkedés Niagara on the Lake városkával. Ez a bájos település ott helyezkedik el, ahol a Niagara folyó beleömlik az Ontario-tóba. A XIX. század eleje óta szinte érintetlenül megmaradt ízléses villáival, épületeivel Kanada legszebb kisvárosai közé tartozik.

8. nap: Toronto

Szabad program Torontóban, lehetőség belvárosi sétára, valamint idegenvezetőnkkel a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) megtekintésére. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény.
Kora délután transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

9. nap:

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

16. éve folyamatosan a Fehérvár Travel kínálatában